Vad är Magma-akademin?

Akademin är riktad till en yngre målgrupp och består av moduler med olika aktuella teman. Målet med kursen är att ge deltagarna en fördjupad inblick i dagens samhälle genom att anlita föreläsare från olika samhälleliga områden samt ordna besök på olika instanser. Även nätverkande över språkgränserna och social samvaro är en viktig del av kursen.

Kursen är politiskt obunden och är helt tvåspråkig. Man behöver förstå både svenska och finska eftersom föreläsningar och diskussioner ordnas på båda språken, däremot får man själv alltid diskutera och skriva uppgifter på sitt eget språk. 

Vem kan söka och finns det några kriterier för de sökande?

Kursens primära målgrupp är 20-30 åringar. Vi önskar alltså att du fyllt 20 men inte mycket mer än 30 år då du ansöker till kursen. Du skall vara intresserad av samhälleliga frågor och vara ivrig att lära dig mer om politik, opinionsbildning, ekonomi och den tredje sektorn. Deltagande i debatt är en viktig del av kursen.

Övriga kriterier för den sökande är baskunskap i de båda inhemska språken; du måste förstå svenska och finska i tal och skrift.

Hur ansöker jag om en plats i Magma-akademin?

Ansökningstiden till Magma-akademin VI har avslutats. Ansökan till nästa kurs öppnas udner hösten 2019. 

Kan jag ansöka om en plats även om jag inte kan närvara på alla moduler?

De som blir antagna till kursen förväntas kunna delta i alla modultillfällen samt studieresan.

Vad skall jag göra då jag fått besked om att jag blivit antagen till kursen?

Vi meddelar alla som sökt till Akademin VI om de blivit antagna eller inte senast i början av december. Då du fått besked om att du blivit antagen och bekräftat din plats via en e-blankett, skickas ett info-paket med all praktisk information till den e-post du angivit i ansökan.

Detta mejl är viktigt, eftersom det innehåller instruktioner till en förhandsuppgift, ett mer detaljerat kursprogram samt kontaktuppgifter och allmänna anvisningar.

Hur sköts allt praktiskt med boende, resor från annan ort etc.?

Magma-akademin ansvarar över koordineringen av bokningar och sköter allt praktiskt som har med boende och resor till/från Helsingfors att göra. Även andra eventuella bokningar sköts av Magma-akademin. Vi sköter allt praktiskt från fall till fall och är då i personlig kontakt med dig för att komma överens om detaljer.

Vad består kursen av?

Kursen består av tre moduler under januari-april 2018. De exakta datumen finns på hemsidan under Akademin. 

Varje modul behandlar olika teman, så att helheten blir så omfattande och mångsidig som möjligt. Kursen avslutas med en gemensam studieresa i april. 

Kvällsprogrammet under modulerna är även en viktig del av hela kursen. Under kvällen ordnas det olika friare program, middag och samvaro. Mycket av nätverkandet sker under kvällens mer friare programpunkter.

Vad kostar kursen för mig?

Varje deltagare i kursen betalar en avgift på 170 EUR. Denna avgift inkluderar bl.a. resor från annan ort till och från Helsingfors upp till totalt 200 euro under kursens gång, övernattning på hotell i Helsingfors för dem som har behov av det samt middagar och lunch under modulerna. Även studieresan (flyg, hotell, middagar) ingår i avgiften. 

Vad erbjuder kursen för mig?

Kursen erbjuder ett brett kontaktnät, som kan öppna dörrar i framtiden. Du lär känna likasinnade personer från olika håll i Finland och får möjligheten att träffa framgångsrika opinionsbildare inom olika samhälleliga områden och disktuera med dem.

 

Vi hoppas att denna sida har hjälpt dig hitta svar på dina frågor. Om du har övriga frågor, tveka inte att ta kontakt med Magma-akademins projektledare Krista Holmberg på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Under vardagar även anträffbar per telefon, 0405384010.